In onze workshopruimte staan twee houtgestookte pizzaovens waarin al heel wat pizza's zijn gebakken. En wat voor een pizza's! Het eikenhout zorgt voor dat specifieke smaakje dat met geen enkele elektrische oven te benaderen valt. Het is heerlijk om die pizza's te eten, maar het is minstens zo leuk om ze te maken. En deze hobby willen we met iedereen delen. Tijdens onze workshops kun je zelf ervaren hoe je een pizza maakt, belegt en in onze ovens bakt.
De basis van de workshops.
Tijdens deze workshop maak je de lekkerste pizza ooit!. We beginnen met het maken van een lekkere tomatensaus en bereiden de overige toppings voor. We snijden de aubergines, courgettes, champignons e.d. en raspen de verschillende kazen.
Dan leren we je de perfecte pizza te rollen van de vooraf gerezen deegbollen. Je kunt hierbij helemaal je eigen smaak volgen. Hou je meer van een superdunne, krokante pizza of wil je liever een iets dikkere pizza met een luchtige krakendverse rand? De keus is aan jou. Daarna gaan we de pizza beleggen. Standaard kun je kiezen uit aubergines, courgettes, champignons, uien, tomaatjes, verschillende soorten kazen, salami, ham, kappers, ansjovis en tonijn. Natuurlijk kun je vooraf ook andere wensen kenbaar maken.
Pizza zelf bakken in onze houtoven.
We werken toe naar het moment suprême: je gaat je pizza zelf in de oven bakken. Dat wordt geheid spektakel. Natuurlijk helpen we je daarbij als je dat wilt. En als je klaar bent maak je er gewoon nog een!
Met bruschetta beginnen en eindigen met tiramisu?
Je kunt kiezen uit verschillende workshops.
We gaan uit van de basisworkshop, maar deze kun je uitbreiden met bv een welkomstdrankje en hapje en als afsluiting een lekker dessert met een kopje koffie.
Als je er een langere sessie van wilt maken dan kunnen we dat helemaal op maat voor je verzorgen. Tijdens deze workshop nemen we je mee in het maken van heerlijke pizza's. We leren je het hele proces van A tot Z. Natuurlijk hoort bij zo'n dagje een welkomstdrankje en hapje en ook een zelf te maken dessert. Misschien wil je tussendoor, als het pizzadeeg nog moet rijzen, een lekker wandelingetje maken in de velden rondom de boerderij. Dan is een stukje vlaai als je terugkomt ook wel lekker. Zeg ons wat je graag wilt en we proberen daaraan tegemoet te komen. Je kunt bij Tanti Baci ook een workshop en vergaderen combineren.
Workshops zijn mogelijk voor groepen vanaf 12 personen, dat kunnen familieleden, vrienden of collega's zijn. Voor kleinere groepjes kun je contact met ons opnemen.